Szöveges blokkok.

A szöveges blokkok lehetőséget biztosítanak arra, hogy különféle tartalmakat tölts fel, például: 

  • Szövegeket kiemelésekkel,
  • táblázatokkal
  • képekkel
  • és csatolt dokumentumokkal.

Íme egy minta táblázat, fiktív adatokkal:

Kerület Ingatlan típusa Évszám Ár/m² (Ft)
I. kerület Tégla lakás 2018 1,200,000
I. kerület Tégla lakás 2020 1,350,000
I. kerület Tégla lakás 2022 1,500,000
I. kerület Tégla lakás 2024 1,600,000
II. kerület Panel lakás 2018 800
II. kerület Panel lakás 2020 850
II. kerület Panel lakás 2022 900
II. kerület Panel lakás 2024 950
III. kerület Tégla lakás 2018 950
III. kerület Tégla lakás 2020 1,050,000
III. kerület Tégla lakás 2022 1,100,000
III. kerület Tégla lakás 2024 1,200,000
VIII. kerület Panel lakás 2018 600
VIII. kerület Panel lakás 2020 650
VIII. kerület Panel lakás 2022 700
VIII. kerület Panel lakás 2024 750

Szöveg blokk, bővebb tartalommal.

A szöveges blokkok lehetőséget biztosítanak arra, hogy különféle tartalmakat tölts fel, például szövegeket kiemelésekkel, táblázatokat és képeket.

Ha kitöltöd az alsó editort a tartalomkezelő rendszerben, automatikusan létrejön egy 'Tovább' gomb, amely részletesebb leírást biztosít az adott témáról.

Ezt a funkciót akkor érdemes használni, ha több ilyen cikket szeretnél létrehozni egy menüpont alatt.

A szöveges tartalmakhoz képgaléiát is csatolhatsz. (Akkor is ha van tovább gomb, akkor is ha nincs.) 

A képgalériát a Tovább gombra kattintva tekinheted meg. 


Miért fontos a vizuális megjelenés egy weboldalon?

A vizuális megjelenés az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a weboldal első benyomását. Egy jól megtervezett oldal vonzza a látogatók figyelmét, és meggyőzőbbé teszi a tartalmat. Fontos, hogy a színek, a tipográfia és az elrendezés harmóniában legyenek egymással, hiszen ezek alapvetően meghatározzák a felhasználói élményt. Az átlátható és könnyen navigálható dizájn megkönnyíti az információk keresését, míg a megfelelő képek és grafikai elemek segítenek kiemelni a legfontosabb üzeneteket. A jó vizuális megjelenés növeli a hitelességet és az oldalba vetett bizalmat.

Emellett a mobilra optimalizált vizuális tartalmakra is figyelni kell. Manapság egyre többen böngésznek okostelefonról, így a mobilbarát elrendezés kulcsfontosságú a felhasználói élmény maximalizálása érdekében. A vizuális elemek mérete és elhelyezése igazodjon a különböző képernyőméretekhez, hogy az oldal minden eszközön megfelelően jelenjen meg.


Hogyan készítsünk hatékony szöveges tartalmat?

A weboldal szöveges tartalma meghatározza, hogy a látogatók milyen gyorsan találják meg a keresett információt, és mennyire köteleződnek el az oldal mellett. A szövegeknek jól strukturáltnak kell lenniük, hogy könnyen áttekinthetők legyenek. A címek és alcímek használata segít a tartalom tagolásában, míg a rövid bekezdések és felsorolások áttekinthetőbbé teszik az olvasást.

A tartalomnak relevánsnak és informatívnak kell lennie, amely válaszokat ad a látogatók kérdéseire. Emellett fontos, hogy a szöveg keresőoptimalizált (SEO-barát) legyen, vagyis tartalmazza a releváns kulcsszavakat, de természetes módon illeszkedjen a szövegbe. A hívószavak használata mellett fontos, hogy a szöveg közvetlenül szóljon a célközönséghez, és tartalmazzon olyan elemeket, amelyek ösztönzik a felhasználókat a cselekvésre, például feliratkozásra vagy kapcsolatfelvételre.

A vizuális és szöveges elemek egyensúlya alapvető fontosságú egy weboldalon: a tartalomnak érthetőnek, érdekesnek és vizuálisan vonzónak kell lennie, hogy hatékonyan szolgálja az oldal céljait.

Ez a két hosszabb szövegrész jól illeszkedik egy kéthasábos elrendezésbe, és részletes, de könnyen érthető információkat nyújt a látogatóknak.




Kép és szöveg stílus

Első elem – kép a jobb oldalon, szöveg a bal oldalon:

Ez az elrendezés azért készült, hogy a látogatók először a szövegre figyeljenek, miközben a kép vizuálisan támogatja a leírt tartalmat. A bal oldalon található szöveg részletes információkat ad, míg a jobb oldalon található kép illusztrálja az üzenetet, és segít a látogatóknak jobban megérteni a szöveg tartalmát. Ez az elrendezés akkor hasznos, ha fontos információkat szeretnél átadni, és vizuálisan is szeretnéd megerősíteni azokat.
Például, ha egy ingatlanról beszélünk, a szöveg részletezi az ingatlan előnyeit, miközben a kép az ingatlan egyik jellegzetes részét mutatja be.


Kép és szöveg stílus

Lorem ipsum odor amet, consectetuer adipiscing elit. Orci dignissim ultrices maximus placerat nascetur; dignissim iaculis a fringilla. Inceptos habitant semper cubilia habitasse dictum purus habitasse. Porta sem eget tortor id facilisis montes suscipit hendrerit. Ultricies varius suscipit ac cubilia phasellus euismod luctus proin. Suspendisse est dignissim dapibus; bibendum ultrices cras sed metus eu. Montes leo conubia risus sed, eros lacus. Donec massa id ac vitae orci maecenas. Suscipit risus augue ridiculus massa eros odio a ultricies praesent.

Est nam rutrum volutpat efficitur ut eu pharetra nunc. Diam lectus lacus aliquet ornare habitasse nullam. Fames phasellus viverra feugiat pretium metus lacus. Pretium eu nascetur phasellus donec pretium. Vivamus purus purus placerat laoreet nullam erat mollis platea. Tristique quam ad rutrum habitant aenean litora suscipit nisi. Per ridiculus facilisis sem, sapien id varius lectus. Facilisi praesent sociosqu torquent facilisi ullamcorper primis, tristique congue.


Ikonos dobozok minta

Az ikonos elemek használata rendkívül előnyös, ha szeretnéd weboldalad tartalmát vizuálisan vonzóbbá és könnyebben érthetővé tenni.

Az ikonok egyszerre segítik a látogatók figyelmének megragadását és az információ gyors feldolgozását. Emellett hozzájárulnak a professzionális megjelenéshez, és segítenek az oldalon való navigációban. Összességében az ikonok hatékony eszközként szolgálnak arra, hogy üzeneteidet tömören, átláthatóan és könnyen megjegyezhető módon közvetítsd.

Átláthatóság

Az ikonok segítenek a gyors információfeldolgozásban.

Vizuális vonzerő

Az ikonok színesítik a weboldalt és figyelemfelkeltőek.

Egyszerűség

Rövid és lényegre törő üzenetet közvetítenek.

Jobb megjegyezhetőség

Az ikonok könnyebben megjegyezhetővé teszik a tartalmat.

Professzionális megjelenés

Egységes stílusban megjelenítve professzionális hatást keltenek.

Navigáció segítése

Az ikonok segítik a látogatók eligazodását az oldalon.